Blog over zorgtoeslag

Hulp bij het aanvragen van zorgtoeslag

26 januari 2016

Het aanvragen van zorgtoeslag word je tegenwoordig zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Toch kunnen we ons voorstellen dat het voor sommige mensen niet zo eenvoudig is om de toeslag aan te vragen.
Lees meer >>


In 3 stappen zorgtoeslag aanvragen via Zorgtoeslag.nl

21 januari 2016

Het aanvragen van zorgtoeslag is nog nooit zo makkelijk geweest.
Lees meer >>


Zorgtoeslag aanvragen via Zorgtoeslag.nl

12 januari 2016

Wil je professionele hulp bij het aanvragen van zorgtoeslag? Zorgtoeslag.nl kan je daarbij helpen. Via de website kun je niet alleen zorgtoeslag aanvragen, je kunt de toeslag ook wijzigen of stopzetten.
Lees meer >>


Zorgtoeslag voor 2016 aanvragen

05 januari 2016

Het jaar 2015 is alweer voorbij. Een goede tijd om eens te kijken naar je huidige zorgverzekering en naar de mogelijkheden m.b.t. zorgtoeslag.
Lees meer >>


Storing Belastingdienst vertraagt uitbetaling toeslagen

04 januari 2016

Regelmatig hoor je in het nieuws dat er een storing is bij de Belastingdienst.
Lees meer >>


Zorgtoeslag buitenland

30 december 2015

Ontvang je momenteel zorgtoeslag en vertrek je binnenkort naar het buitenland? We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt rondom je zorgtoeslag. Ontvang ik ook zorgtoeslag als ik in het buitenland werk of studeer?
Lees meer >>


Zorgtoeslag aanvragen student

23 december 2015

Kun je als student zorgtoeslag aanvragen? Het maakt niet uit voor welke studierichting je hebt gekozen als je zorgtoeslag wilt aanvragen. Er zijn enkele criteria waar je als student aan moet voldoen.
Lees meer >>


Zorgtoeslag 2016 aanvragen

16 december 2015

Wil je alvast zorgtoeslag 2016 aanvragen? Het is belangrijk om zorgtoeslag op tijd aan te vragen als je er recht op hebt.
Lees meer >>


Proefberekening zorgtoeslag

12 december 2015

Niet iedereen heeft recht op zorgtoeslag, er zijn een aantal voorwaarden waar aan voldaan moet worden. Zo dient de aanvrager minimaal 18 jaar te zijn en over de Nederlandse identiteit beschikken.
Lees meer >>


Besparen op je zorgverzekering? Ontdek 10 bespaartips

09 december 2015

Wil je geld besparen op je zorgverzekering? Dat is eenvoudiger dan je denkt! Er zijn maar liefst 10 manieren om eenvoudig geld te besparen.
Lees meer >>


Weinig betalen voor zorg

07 december 2015

Vind je dat je teveel kwijt bent aan de zorg? Elke Nederlander heeft de plicht om zelf een zorgverzekering te nemen. Je ontkomt hier niet aan helaas. Toch zijn er meerdere manieren om de maandelijkse kosten naar een lager niveau te brengen.
Lees meer >>


Zorgpremie stijgt opnieuw in 2016

06 december 2015

Alle grote zorgverzekeraars hebben de zorgpremie voor 2016 bekend gemaakt. Bij de meeste verzekeraars stijgt de premie, met gemiddeld zo’n 4,5%.
Lees meer >>


Minder huishoudens ontvangen meer zorgtoeslag

06 december 2015

Het aantal huishoudens dat zorgtoeslag ontvangt is afgenomen. De groep die wel zorgtoeslag kreeg kon profiteren van een hogere toeslag.
Lees meer >>


Zorgtoeslag in het buitenland

24 november 2015

Woon je in het buiteland en wil je graag zorgtoeslag aanvragen? In sommige gevallen is dit mogelijk als je voldoet aan bepaalde voorwaarden.
Lees meer >>


Hoeveel vermogen mag ik hebben?

23 november 2015

Zorgtoeslag, niet iedereen heeft hier recht op. Als je teveel inkomsten hebt of je vermogen is te hoog krijg je niks uitgekeerd. Hoeveel vermogen mag ik dus hebben?
Lees meer >>


Wanbetalers zorgverzekering weer toegenomen

21 november 2015

Het aantal mensen die moeite hebben om de zorgverzekering te betalen is opnieuw toegenomen. Er zijn momenteel zo’n 300.000 mensen die hun rekening niet kunnen betalen.
Lees meer >>


Zorgtoeslag 18 jarige

18 november 2015

Kinderen tot 18 jaar hebben geen recht op zorgtoeslag. Ouders krijgen tot 18 jaar kinderbijslag. Daarna kan er zorgtoeslag aangevraagd worden om de dure zorgverzekering te kunnen betalen.
Lees meer >>


Zorgtoeslag terugwerkende kracht

13 november 2015

Heb je de afgelopen maanden of jaren geen zorgtoeslag ontvangen terwijl je er wel recht op had? Geen probleem, zorgtoeslag terugwerkende kracht is in dat geval van toepassing.
Lees meer >>


Veranderingen zorgtoeslag 2016

05 november 2015

Ontvang je momenteel zorgtoeslag en wil je weten of het bedrag volgend jaar omhoog of omlaag gaat? Inmiddels zijn de veranderingen zorgtoeslag 2016 bekend.
Lees meer >>


Zorgtoeslag berekenen

01 november 2015

Om erachter te komen of je recht hebt op zorgtoeslag kun je de zorgtoeslag berekenen. Dit kan eenvoudig via de website van de Belastingdienst.
Lees meer >>


Heb ik recht op zorgtoeslag?

18 oktober 2015

Een vraag die door steeds meer mensen gesteld wordt is “Heb ik recht op zorgtoeslag?”. Er zijn een paar voorwaarden waar je aan moet voldoen als je zorgtoeslag wilt aanvragen.
Lees meer >>


Uitbetaling zorgtoeslag

01 oktober 2015

Als je recht hebt op zorgtoeslag kun je rekenen op een maandelijkse uitbetaling. De uitbetaling zorgtoeslag vindt plaats rond de 20e van iedere maand.
Lees meer >>


Hulp nodig?

Aanvragen, wijzigen of stopzetten van de zorgtoeslag? Regel het hier.

Vragen?

Contacteer Zorgtoeslag.