Zorgverzekering

Iedereen met de Nederlandse nationaliteit is verplicht om vanaf een leeftijd van 18 jaar een zorgverzekering af te sluiten. U bent niet verplicht om een zorgverzekering af te sluiten bij een andere zorgverzekeringsmaatschappij dan uw ouders, u kunt gewoon op dezelfde polis blijven staan. Tot de leeftijd van 18 jaar is de zorg in Nederland geheel gratis, u krijgt dan dus ook geen zorgtoeslag van de overheid. De zorgverzekering kunnen we onderverdelen in een basiszorgverzekering en een aanvullende zorgverzekering. Het is verplicht om een basiszorgverzekering af te sluiten, de aanvullende verzekering (voor extra medische kosten) is echter optioneel af te sluiten. De zorgtoeslag die u van de overheid ontvangt dekt een heel groot gedeelte van de maandelijkse kosten die een basiszorgverzekering met zich meebrengt.

Aanvullende zorgverzekering

De meeste mensen vinden dat er bij een basiszorgverzekering maar erg weinig medische kosten worden gedekt, daarom sluiten veel consumenten vaak ook een aanvullende zorgverzekering af. Bij uw verzekeringsmaatschappij kunt u vaak gemakkelijk zien waarvoor u zich allemaal kunt verzekeren, vervolgens kunt u dan voor een pakket kiezen dat het best bij uw medisch profiel past. De kosten voor een aanvullende zorgverzekering zult in de meeste gevallen geheel zelf moeten betalen, de zorgtoeslag dekt namelijk alleen de maandelijkse premie van een zorgverzekering.

Zorgverzekering vergelijken

In Nederland zijn er enorm veel zorgverzekeringsmaatschappijen actief, elk van deze maatschappijen hebben een maandelijks prijs. De maandelijkse premie van een zorgverzekering behoort uiteraard niet tot de favoriete uitgaven van de gemiddelde consument, daarom is het belangrijk om deze kosten zo laag mogelijk te houden. U kunt flink besparen op de maandelijkse premie voor zorgverzekeringen door de verschillende aanbieders op deze website te vergelijken. Het is hierbij natuurlijk wel belangrijk om de juiste pakketten met elkaar te vergelijken, hierdoor krijgt u een goed beeld van de goedkoopste aanbieder. U kunt de maandelijkse kosten van een zorgverzekering ook drukken door te kiezen voor meer eigen risico.

Vergelijk zorgverzekeringen >>

Hulp nodig?

Aanvragen, wijzigen of stopzetten van de zorgtoeslag? Regel het hier.

Vragen?

Contacteer Zorgtoeslag.