Zorgtoeslag student

Bent u op dit moment nog geen 18 jaar oud? U hebt dan geen recht op het aanvragen van zorgtoeslag bij de overheid. De reden hiervoor is simpel, u hoeft zelf nog niet te betalen voor een zorgverzekering en zorgtoeslag dient juist als een tegemoetkoming voor de mensen die verplicht een basisverzekering af moeten sluiten. Op het moment dat u 18 jaar wordt, bent u verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Vanaf het moment dat u een zorgverzekering hebt afgesloten, dan hebt u ook meteen recht op het aanvragen van zorgtoeslag. Let erop dat u de zorgtoeslag op tijd aanvraagt, u kunt hierdoor voorkomen dat u enkele maanden geen zorgtoeslag ontvangt. De zorgtoeslag aanvragen doet u gewoon via Mijn Toeslagen.

Zorgtoeslag aanvragen met terugwerkende kracht

Komt u er pas een paar jaar na uw 18e verjaardag achter dat u eigenlijk in de afgelopen jaren gewoon recht had op zorgtoeslag? Bij alle toeslagen van de overheid is het mogelijk om het met terugwerkende kracht aan te vragen. Zo kunt u bijvoorbeeld ook nu nog zorgtoeslag over 2010, 2011, 2012 en 2013 aanvragen. Het is echter vaak moeilijk aan te tonen dat u in het verleden recht had op zorgtoeslag, daarom is het aan te raden om alles gewoon goed bij te houden.

Zorgtoeslag is geen inkomsten

Veel mensen denken dat ook de zorgtoeslag tot de inkomsten behoren, dat is echter niet waar. De zorgtoeslag is een tegemoetkoming voor mensen vanaf 18 jaar die verplicht zijn om een zorgverzekering af te sluiten. In feite is het mogelijk om winst te maken op een zorgverzekering, tenslotte zijn er verschillende zorgverzekeringsmaatschappijen die verzekeringen aanbieden voor een maandelijks bedrag dat onder de €72 ligt, bijvoorbeeld wanneer u kiest voor het maximale eigen risico. In dat geval kost de zorgverzekering u helemaal niets, het is alleen vervelend als u toch een keer voor hoge kosten komt te staan op het moment dat u wel gebruikmaakt van uw zorgverzekering.

Bereken Uw Zorgtoeslag >>

Hulp nodig?

Aanvragen, wijzigen of stopzetten van de zorgtoeslag? Regel het hier.

Vragen?

Contacteer Zorgtoeslag.