Zorgtoeslag berekenen

Vrijwel iedereen in Nederland heeft recht op het aanvragen van zorgtoeslag. Het bedrag aan zorgtoeslag kan in 2016 oplopen tot wel €83 per maand, het is dus zeker de moeite waard om even te kijken of u recht hebt op deze toeslag van de overheid. Om recht te hebben op zorgtoeslag moet u wel aan een aantal eisen voldoen, zo moet u bijvoorbeeld de Nederlandse nationaliteit hebben, ouder dan 18 jaar zijn en een zorgverzekering hebben afgesloten bij een Nederlandse verzekeringsmaatschappij. Voordat u de definitieve aanvraag doet, kunt u al kijken hoe hoog de zorgtoeslag voor uw persoonlijke situatie zal kijken. Het bepalen van deze hoogte doet u aan de hand van een proefberekening op de website van de overheid.

Het voordeel van de zorgtoeslag berekenen is dat u vooraf al precies weet hoeveel tegemoetkoming u gaat krijgen, hierdoor kunt u de uiteindelijke kosten voor de zorgverzekering gemakkelijk bepalen. Het berekenen van de zorgtoeslag kan gemakkelijk via de website van de belastingdienst, hiervoor moet u uiteraard wel toegang hebben tot het internet. De hoogte van de zorgtoeslag is van een aantal factoren afhankelijk, zo kijkt de overheid bijvoorbeeld naar uw inkomen en of u samenwoont met een partner. Als u samenwoont met een partner is de kans groot dat u te maken hebt met een gedeelde toeslag. Naast de zorgtoeslag kunt u uiteraard ook gemakkelijk de BTW berekenen via het internet.

Factoren voor het bepalen van de hoogte

De hoogte van de zorgtoeslag is van een aantal factoren afhankelijk, de meeste factoren hebben echter te maken met de hoogte van uw inkomen en de hoogte van uw eigen vermogen. Voor het berekenen van de zorgtoeslag hebt u gegevens als een jaaroverzicht zeker nodig. Lang niet iedereen heeft recht op het maximale bedrag aan zorgtoeslag, het kan dus zomaar zijn dat u maar een fractie ontvangt van het maximale bedrag van €83 per maand (in 2016).

Bereken Uw Zorgtoeslag >>

Hulp nodig?

Aanvragen, wijzigen of stopzetten van de zorgtoeslag? Regel het hier.

Vragen?

Contacteer Zorgtoeslag.