Zorgtoeslag terugwerkende kracht

13 november 2015

Heb je de afgelopen maanden of jaren geen zorgtoeslag ontvangen terwijl je er wel recht op had? Geen probleem, zorgtoeslag terugwerkende kracht is in dat geval van toepassing.

Je kunt de zorgtoeslag alsnog aanvragen. De Belastingdienst zal het bedrag waar je recht op hebt aan je uitbetalen. Via deze website kun je eenvoudig zorgtoeslag aanvragen. Zorg er wel voor dat je je persoonlijke gegevens bij de hand hebt. Daarnaast is het belangrijk om een geldig rekeningnummer op te geven, zo kan de Belastingdienst de zorgtoeslag naar het juiste rekeningnummer overboeken.

Hoogte van het bedrag

In sommige gevallen zal de Belastingdienst het bedrag dat je nog niet hebt ontvangen in één keer uitbetalen. Hier is meestal sprake van als je één of twee maanden geen zorgtoeslag hebt ontvangen. De Belastingdienst kan er echter ook voor kiezen om de bedragen per maand uit te betalen. Als toeslagontvanger heb je hier geen invloed op, de Belastingdienst maakt deze keuze.

Via mijn toeslagen kun je nagaan hoe hoog het bedrag is dat uitbetaald gaat worden en in welke maand(en) het wordt overgemaakt. Zodra een bedrag is overgeboekt naar je rekening kun je dit via mijn toeslagen zien. Om in te kunnen loggen op de beveiligde omgeving van mijn toeslagen heb je een account bij DigiD nodig. 

Zorgtoeslag berekenen

Wil je graag weten hoeveel zorgtoeslag je precies gaat ontvangen met terugwerkende kracht? Via de website van de Belastingdienst kun je een proefberekening maken. Binnen enkele minuten kun je zien wat de hoogte van het bedrag is. Om een goede berekening te kunnen maken heb je wel inkomensgegevens nodig. De inkomensgegevens zijn de belangrijkste factor als het gaat om de bepaling van de hoogte van de zorgtoeslag. Over het algemeen geldt dat de zorgtoeslag minder wordt naarmate het inkomen toeneemt.

Hulp nodig?

Aanvragen, wijzigen of stopzetten van de zorgtoeslag? Regel het hier.

Vragen?

Contacteer Zorgtoeslag.