Uitbetaling zorgtoeslag

01 oktober 2015

Als je recht hebt op zorgtoeslag kun je rekenen op een maandelijkse uitbetaling. De uitbetaling zorgtoeslag vindt plaats rond de 20e van iedere maand.

Soms lukt het niet om de betaling de 20e te ontvangen, omdat deze dag in het weekend valt. De zorgtoeslag wordt in dat geval de 21e  of 22e uitbetaald. Dit is overigens de dag dat de zorgtoeslag wordt overgemaakt door de Belastingdienst. De bank moet de betaling verwerken, dit kan ook één of twee dagen duren. De Belastingdienst heeft een ING rekening, ING klanten hebben de zorgtoeslag eerder op hun rekening staan.

Geen zorgtoeslag ontvangen

Heb je recht op zorgtoeslag maar heb je de betaling niet ontvangen? Log in dat geval in op “Mijn toeslagen” om na te gaan of de toeslag is uitbetaald. Onder het kopje “Uitbetaald” kun je zien of het geld naar je rekening is overgemaakt. Klik op het tabblad “Rekening” om na te gaan of het geld naar het juiste rekeningnummer is overgemaakt. Mogelijk is er nog een oud rekeningnummer bij de Belastingdienst bekend.  Als dat het geval is raden wij je aan het rekeningnummer zo snel mogelijk aan te passen.  Heb je recht op zorgtoeslag maar staan er onder “Uitbetaald” geen gegevens? Contacteer in dat geval de Belastingdienst om na te vragen wat er precies aan de hand is.

Terugwerkende kracht

Heb je midden in het jaar zorgtoeslag aangevraagd, dan heb je recht op zorgtoeslag over de eerste maanden van het jaar. Deze zorgtoeslag wordt met terugwerkende kracht aan je uitbetaald. De Belastingdienst bepaald op welke manier dit gebeurd. In sommige gevallen ontvang je het maandelijkse bedrag waar je recht op hebt plus het nog net ontvangen bedrag (verdeeld over de resterende maanden van het jaar). In andere gevallen maakt de Belastingdienst het bedrag waar je recht op hebt in één keer over. 

 

Hulp nodig?

Aanvragen, wijzigen of stopzetten van de zorgtoeslag? Regel het hier.

Vragen?

Contacteer Zorgtoeslag.