Hulp bij het aanvragen van zorgtoeslag

26 januari 2016

Het aanvragen van zorgtoeslag word je tegenwoordig zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Toch kunnen we ons voorstellen dat het voor sommige mensen niet zo eenvoudig is om de toeslag aan te vragen.

Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden als je op zoek bent naar hulp.

Binnen de familie- of vriendenkring

Heb je al eens nagedacht over hulp binnen je familie- of vriendenkring? De kans is groot dat er iemand tussen zit die je wel even wil helpen met het aanvragen van zorgtoeslag. Het voordeel van familie of vrienden is dat ze bijna altijd kosteloos helpen. Je bent dan niks kwijt voor je zorgtoeslag aanvraag. Zorg er wel voor dat je iemand raadpleegt die verstand van zaken heeft. Het zou jammer zijn als de aanvraag verkeerd wordt ingediend waardoor je minder zorgtoeslag krijgt dan waar je recht op hebt.

Belastingadviseur

Een andere optie is hulp inschakelen van een Belastingadviseur. Er zijn altijd meerdere Belastingadviseurs actief in je omgeving. De adviseur kan bekijken of je recht hebt op zorgtoeslag en kan de aanvraag rechtstreeks bij de Belastingdienst indienen. Er zit echter wel een nadeel aan de hulp van de adviseur. Er worden vaak hoge kosten in rekening gebracht, soms kost een zorgtoeslag aanvraag meer dan 100 euro. Als je recht hebt op 20 euro per maand aan zorgtoeslag bijvoorbeeld duurt het dus 5 maanden voordat je de hulp hebt terugverdient. Kies je voor deze optie, vergelijk dan eerst de tarieven die de verschillende adviseurs in rekening brengen. Het zou jammer zijn als je 100 euro gaat betalen terwijl een andere adviseur slechts 65 euro in rekening brengt.

Intermediair Zorgtoeslag.nl

Gelukkig is er een goedkopere oplossing, die van Zorgtoeslag.nl. Dit bedrijf helpt je bij het aanvragen, wijzigen en stopzetten van zorgtoeslag. Er zijn meerdere voordelen te benoemen. Zo is het aanvragen eenvoudig en snel, je hoeft slechts 3 stappen te doorlopen. De stappen kun je eenvoudig via internet doorlopen, je hoeft er niet eens de deur voor uit dus. Daarnaast is Zorgtoeslag.nl ook nog eens betaalbaar. Als je recht hebt op toeslag en je laat deze door Zorgtoeslag aanvragen, dan betaal je slechts 29,50 euro. Voor dit geringe bedrag weet je wel dat de zorgtoeslag op een correcte wijze aangevraagd zal worden. Zorgtoeslag.nl controleert altijd de door jou ingevulde gegevens. Blijkt er iets niet te kloppen dan wordt dit aangepast. Op deze manier krijg je altijd de maximale zorgtoeslag waar je recht op hebt!

Hulp nodig?

Aanvragen, wijzigen of stopzetten van de zorgtoeslag? Regel het hier.

Vragen?

Contacteer Zorgtoeslag.