In 3 stappen zorgtoeslag aanvragen via Zorgtoeslag.nl

21 januari 2016

Het aanvragen van zorgtoeslag is nog nooit zo makkelijk geweest.

Raadpleeg allereerst de website Zorgtoeslag.nl en klik vervolgens op zorgtoeslag aanvragen. Het aanvraagproces bestaat uit 3 eenvoudige stappen. Tijdens de eerste stap geef je op voor welk jaar je zorgtoeslag wilt aanvragen. Dit kan voor vorig jaar zijn, het huidige jaar of het komende jaar. Daarna geef je aan wat er met de aanvraag moet gebeuren. Je kunt opgeven of je zorgtoeslag wilt aanvragen, maar ook wijzigen of stopzetten behoort tot de mogelijkheden. Als het om een aanvraag gaat, geef dan ook de ingangsdatum op. Nadat je deze gegevens heeft opgegeven dien je aan te geven wat je geboortedatum is. Het systeem zal aan de hand van deze gegevens nagaan of je 18 jaar of ouder bent op het moment dat de toeslag moet ingaan.

Nederlandse nationaliteit en zorgverzekering

Om zorgtoeslag te kunnen aanvragen heb je de Nederlandse nationaliteit nodig. Daarnaast moet iedere aanvragen een basisverzekering voor ziektekosten hebben. Zonder geldige zorgverzekering wordt de zorgtoeslag aanvraag hoe dan ook afgewezen. Kun je op beide vragen met ja antwoorden, dan kun je je persoonlijke gegevens invullen.

Stap 2: berekenen

Tijdens stap twee kun je de zorgtoeslag gaan berekenen. Daarvoor moet je wel eerst enkele vragen beantwoorden. Zo moet Zorgtoeslag.nl weten hoe hoog je inkomen is en of je over eigen vermogen beschikt. Na het invullen van de vragen kun je zien hoe hoog het bedrag is waar je recht op hebt.

Stap 3: aanvragen

Stap 3 is heel eenvoudig, je kunt nu de aanvraag gaan indienen. Met één druk op de knop maak je de aanvraag definitief. Je kunt zelf bepalen hoe je de kosten die in rekening gebracht worden wilt voldoen. Het gaat om een klein bedrag van slechts 29,50 euro. Betaal snel en veilig via iDEAL of laat het bedrag van je rekening afschrijven. Besluit je enkele dagen na de aanvraag om er toch vanaf te zien, dat kan. Je hebt binnen 14 dagen na de aanvraag de mogelijkheid om deze te annuleren. Uiteraard betaal je in dat geval helemaal niets aan Zorgtoeslag.nl.

Hulp nodig?

Aanvragen, wijzigen of stopzetten van de zorgtoeslag? Regel het hier.

Vragen?

Contacteer Zorgtoeslag.