Zorgtoeslag voor 2016 aanvragen

05 januari 2016

Het jaar 2015 is alweer voorbij. Een goede tijd om eens te kijken naar je huidige zorgverzekering en naar de mogelijkheden m.b.t. zorgtoeslag.

Op je zorgverzekering kun je wellicht een leuk bedrag besparen en de zorgtoeslag kan een leuke maandelijkse uitkering zijn. Het is dan ook van belang om beide goed onder de loep te nemen.

Recht op zorgtoeslag 2016

Voordat je zorgtoeslag voor 2016 kunt aanvragen moet je eerst nagaan of je er recht op hebt. Er zijn een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen. Via de tool “proefberekening toeslagen” van de Belastingdienst kun je nagaan of je recht hebt op zorgtoeslag. Je krijgt een aantal vragen te zien die je moet beantwoorden. Zo moet je onder andere opgeven hoeveel je per jaar verdient. Ligt het inkomen boven een bepaalde norm, dan kun je geen zorgtoeslag aanvragen. De inkomensgrens kan jaarlijks wijzigen. Het kan dan ook zo zijn dat je in 2015 geen recht had op zorgtoeslag, maar in 2016 wel. Voer daarom jaarlijks de proefberekening uit zodat je geen zorgtoeslag misloopt. Voldoe je aan alle voorwaarden die gesteld worden, vraag dan zorgtoeslag aan via internet.

Besparen op je zorgverzekering

Iets wat je eigenlijk ook jaarlijks moet doen is het vergelijken van de verschillende zorgverzekeringen. Elk jaar weer komen er nieuwe verzekeraars op de markt die stunten met de premies. De kans dat je kunt overstappen naar een goedkopere verzekering is dan ook groot. Het zou jammer zijn als je in 2016 tientallen of zelfs honderden euro’s teveel betaalt. Vergelijk daarom eenvoudig zorgverzekeringen via internet en ontdek wie de goedkoopste is.

Goedkopere zorgverzekering in 2016

Heb je het idee dat je zorgverzekering in 2015 veel te duur was? Er zijn bepaalde mogelijkheden die een kostenbesparing opleveren. Zo kun je bijvoorbeeld je eigen risico verhogen. Zou je het eigen risico met 500 euro verhogen (het maximale bedrag), dan levert dit een maandelijkse korting op van 20 tot 25 euro. Op jaarbasis bespaar je zo’n 300 euro met deze simpele aanpassing.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de verschillende aanvullende verzekeringen. Welke heb je wel en welke heb je niet nodig? Er zijn nog steeds veel mensen die onnodige aanvullende verzekeringen hebben. Is dat bij jou ook het geval, zeg de aanvullende verzekering(en) dan op. Dit levert al snel tientallen euro’s per jaar op.

Hulp nodig?

Aanvragen, wijzigen of stopzetten van de zorgtoeslag? Regel het hier.

Vragen?

Contacteer Zorgtoeslag.