Storing Belastingdienst vertraagt uitbetaling toeslagen

04 januari 2016

Regelmatig hoor je in het nieuws dat er een storing is bij de Belastingdienst.

Normaal gesproken worden toeslagen rond de 20e van de maand overgemaakt naar mensen die er recht op hebben. Het is de afgelopen jaren meerdere keren gebeurd dat er een storing plaatsvond bij de Belastingdienst waardoor de uitbetaling werd vertraagd. Ook op 20 november 2015 was er weer zo’n storing. Dit leidde tot honderden boze reacties op Social Media zoals Twitter en Facebook. Heel wat mensen deden dus hun beklag over de storing.

Groot deel van inkomsten

Voor veel mensen geldt dat de toeslagen die ze ontvangen een groot deel van hun inkomsten omvat. Mensen met een uitkering ontvangen soms honderden euro’s per maand. Naast zorgtoeslag ontvangen veel mensen huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget. In sommige gevallen gaat het om meer dan 500 euro per maand.  De 20e is een dag waar veel mensen naar uitkijken die toeslagen ontvangen, dan worden de toeslagen overgemaakt naar de ontvangers. Vindt de uitbetaling niet plaats, dan is het logisch dat veel mensen hier boos over worden.

Achter de hand houden

Gelukkig zijn er bepaalde zaken die je zelf kunt ondernemen om niet teveel afhankelijk te zijn van de uitbetaling. Je kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je altijd een bepaald bedrag achter de hand houdt, zo kun je alsnog boodschappen doen als de toeslagen later worden uitbetaald. Geld achter de hand houden kan via een bankrekening, maar dit kan ook contant. Als je altijd wat achter de hand hebt hoef je je minder druk te maken op het moment dat er een storing optreedt. 

Hulp nodig?

Aanvragen, wijzigen of stopzetten van de zorgtoeslag? Regel het hier.

Vragen?

Contacteer Zorgtoeslag.