Zorgtoeslag 2016 aanvragen

16 december 2015

Wil je alvast zorgtoeslag 2016 aanvragen? Het is belangrijk om zorgtoeslag op tijd aan te vragen als je er recht op hebt.

Je aanvraag moet namelijk verwerkt worden door de Belastingdienst. Dit kan enkele weken tot maximaal een paar maanden duren. Ben je te laat met je aanvraag, dan is dat in principe geen probleem. Je krijgt namelijk altijd zorgtoeslag met terugwerkende kracht. Je kunt dus ook in 2016 zorgtoeslag aanvragen over de jaren 2015 en 2014.

Voorwaarden

Als je zorgtoeslag 2016 wilt aanvragen is het verstandig om te kijken naar de voorwaarden. Alleen als je aan de voorwaarden voldoet wordt je aanvraag goedgekeurd. Zo dien je minimaal 18 jaar oud te zijn, over de Nederlandse identiteit te beschikken en mag je inkomen niet boven een bepaalde grens uitkomen. Zie de zorgtoeslag 2016 inkomensgrens.

Daarnaast wordt er ook gekeken naar het eigen vermogen. Komt dit boven een bepaalde grens uit, dan vervalt je recht op zorgtoeslag.

Zorgtoeslag voor 2016 aanvragen

Ga naar zorgtoeslag 2016 aanvragen als je direct een aanvraag wilt indienen. De aanvraag indienen is heel eenvoudig en snel geregeld. Er zijn 3 simpele stappen die je dient te doorlopen. Tijdens stap één geef je al je persoonlijke gegevens op. Tijdens stap 2 zal becijferd worden wat voor jou de hoogte van de zorgtoeslag zal zijn. Tijdens stap 3 vraag je de zorgtoeslag aan. Na de verwerking door de Belastingdienst wordt de zorgtoeslag de eerst volgende keer uitbetaald. Uitbetaling vindt rond de 20e van elke maand plaats. Valt de 20e in het weekend, dan vindt de betaling vlak voor of vlak na het weekend plaats. Ook tijdens feestdagen kan de betaaldatum afwijken.

Hulp nodig?

Aanvragen, wijzigen of stopzetten van de zorgtoeslag? Regel het hier.

Vragen?

Contacteer Zorgtoeslag.